Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe libian Mussa Kussa nu are șanse să obțină azil politic în Marea Britanie din cauza atentatului de la Lockerbie


Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rassmussen a declarat ca Alianţa Nord Atantică nu susţine opinia Marii Britanii şi a Statelor Unite că rezoluţia ONU despre Libia ar permite înarmarea forţelor anti guvernametale. In opinia Secretarului general al NATO mandatul Alianţei este acela de a apăra civilii de atacurile forţelor loiale colonelului Muammar Gaddafi.

Pe teren, forţele anti guvernamentale îşi continuă retragerea, fiind ţinta unor atacuri puternice în localităţile Brega şi Ajdabia. Asupra localităţii Misrata, forţele colonelului Gaddafi a folosit astăzi artileria grea şi tancurile.

Pe de altă parte Marea Britanie a anunţat că ministrului de externe al regimului de la Tripoli, Mussa Kussa care a demisionat din funcţie la Londra, părăsind regimul Gaddafi , guvernul nu i-a acordat imunitate internaţională. Fostul înalt demnitar de la Tripoli este suspectat că ar fi instrumentat atacul din 1988 asupra avionul companiei american Pan Am care s-a prabuşit la Lockerbie, in Scoţia, omorînd 270 de oameni.
XS
SM
MD
LG