Linkuri accesibilitate

SUA și Marea Britanie nu exclud posibilitatea înarmării forțelor anti Gaddafi


Forţele coaliţiei internaţionale au lansat noi atacuri asupra forţelor guvernamentale din Libia în apropiere de portul strategic Ras Lanuf.

Ieri, preşedintele american Barak Obama a spus că ţara sa nu exclude posibilitatea de a îi înarma pe luptătorii anti guvernamentali din Libia. Premierul de la Londra, David Cameron a prezentat parlamentului britanic aceleaşi argumente susţinînd că rezolutia ONU legalizează şi o eventuală înarmare a forţelor anti Gaddafi.

Ieri, la o conferinţă internaţionala pe tema situaţiei din Libia s-a format un grup de „contact” care să conducă eforturile de stabilizare a acestei ţări. Preşedintele organismului nou înfiinţat este Quatar-ul.

Astazi, ministrul francez de externe Alain Juppe a spus că pentru înarmarea forţelor anti Gaddafi ar fi nevoie de o noua rezoluţie ONU. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a criticat intenţia de a înarma forţele anti Gaddafi. Este decizia libienilor în ce stat vor sa trăiască şi ce viitor vor pentru ei. Va fi un regim diferit, asta este limpede şi ar trebui să fie unul democartic, dar libienii trebuie să decidă ei înşişi ce îşi doresc, a spus şeful diplomaţiei ruse criticînd iniţiativele occidentalilor.
XS
SM
MD
LG