Linkuri accesibilitate

Prefer cărțile vii...


Victoria Condrat: „Atunci când nu am timp să citesc eu încep sa degradez, simt asta.”


La Librăria din Cartier în discuție cu o bloggeriţă, Victoria Condrat.

Victoria Condrat: „Este vorba despre o pictorita care s-a imbolnavit, si prietena sa nu stia cum sa o salveze, ce sa-i mai facă. Medicul deja le-a spus ca pictoriţa va muri în curând, şi ea, stând la pat, vedea pe geam doar frunzele de pe peretele de vis-a-vis. Si-a insuflat asa ca atunci cand va cadea ultima frunza de pe perete, ultima frunză de iederă, ea va muri in
acea zi.
Victoria Condrat


Şi a asteptat, era toamna, toate frunzele cadeau, tot mai multe si mai multe. Ea a deschis ochii a doua zi dimineaţa, foarte aprinsă că uite acusi va cadea ultima frunză si eu am sa mor. S-a uitat, si frunza era. Pictorul bătrân si ursuz, care se certa permanent cu toti, dar el a facut ultima sa capodoperă, a desenat frunza de pe peretele de vis-a-vis, ca sa-i dea o incredere si o dragoste de viaţa acestei tinere pictoriţe. Este vorba despre O’Henry „Ultima frunză”.”

Europa Liberă: Ce fel de lecturi preferi?

Victoria Condrat:
„Hai sa recunosc, imi plac romanele de dragoste. Acolo totul se termina cu bine, cartile au final fericit, toti traiesc bine pina la adinci bătrâneţe, astea le citesc in perioadele cind sunt in depresie. Incep sa downloadez carti despre dragoste sau sa merg sa cumpar cu sclidurile de la librărie.”

Europa Liberă: Citesti si carti pe internet dar si carti adevărate?

Victoria Condrat:
„Da, normal. Cartile de pe internet le citesc atunci cand sunt in drum, le downloadez la telefonul mobil si le citesc atunci cand sunt in autobuz, sau cand am de facut un drum mai mult. In rest, prefer cartile vii.”

Europa Liberă: Cat de des citeşti?

Victoria Condrat:
„Inainte de somn pur si simplu am timp. In timpul zilei chiar nu-mi pot permite, am prea multe chestii de facut. Uneori este câte-o carte, ca stau pina la 4-5 dimineaţa, doar ca s-o termin, sa vad ce face eroina principala pina la urmă. Atunci cand nu am timp sa citesc eu incep sa degradez, simt asta.”
XS
SM
MD
LG