Linkuri accesibilitate

Necesitatea unui candidat unic AIE în alegerile pentru primăria Chișinăului (Timpul)


„Vom plăti mai mult pentru curentul electric” (Adevărul.md).


În editorialul semnat în Timpul, Constantin Tănase pune problema viitoarelor alegeri pentru fotoliul de primar al capitalei. Dl Tănase se arată mirat de interminabilele scandaluri din sînul Alianţei de guvernare, „dar şi de autosuficienţa liberalilor că Dorin Chirtoacă va câştiga alegerile locale”. Astăzi, e de părere editorialistul, nici PLDM, nici PD nu are un candidat care ar putea să-l învingă pe Chirtoacă. De aceea, Constantin Tănase se întreabă cine îi garantează victoria lui actualului primar al capitalei, dacă în turul doi va concura alături de Igor Dodon, un posibil candidat din partea PCRM. Singura soluţie pe care o vede editorialistul este identificarea unui candidat unic al Alianţei la funcţia de primar al Capitalei.

„Vom plăti mai mult pentru curentul electric” anunţă ziarul Adevărul. Tarifele interne ar putea creşte cu circa 15 la sută, începînd cu luna mai, ca urmare a scumpirii, de la 1 aprilie, a energiei electrice livrate de Centrala de la Cuciurgan şi alţi furnizori, inclusiv cei din Ucraina. Mai mulţi experţi au declarat pentru Adevărul că negocierea unui preţ mai mic de livrare eşuează din cauză că este tărăgănată semnarea unor contracte noi.

Jurnal de Chişinău
scrie că „Vladimir Molojen, fostul şef al Întreprinderii de Stat „Registru”, a fost plecat pentru a face loc unei alte persoane”. „Cel puţin aşa lasă să se înţeleagă cei care se află în anturajul lui”, adaugă ziariştii. De asemenea, unii dintre participanţii la concursul-fulger de acum o săptămână pentru desemnarea unui nou director al „Registru” afirmă că totul a fost aranjat, iar numele câştigătorului era cunoscut din timp. Noul şef de la paşapoarte este Sergiu Răilean, fostul adjunct al actualului ministru al Tehnologiei Informației, Pavel Filip pe cînd era şef la combinatul de tutun din Chişinău”, precizează ziarul.

Între timp „ar putea fi extins termenul pentru procurarea poliţelor de asigurare medicală la preţ redus, termen care expiră la 31 martie” anunţă Mircea Buga, directorul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, din paginile ziarului Panorama.

În fine „dacă vor fi afectaţi consumatorii moldoveni de scumpirea produselor japoneze cum ar fi ghimbirul sau ingredientele pentru sushi” au căutat să afle jurnaliştii de la Komsomolskaia Pravda. Şi au aflat că Republica Moldova nu importă nimic din Japonia şi că tot ce am fost obişnuiţi să credem că provine din ţara Soarelui răsare este adus, de fapt, din China.
XS
SM
MD
LG