Linkuri accesibilitate

Parlamentul Marii Britanii și-a încetat activitatea până la alegerile anticipate din luna iunie


Parlamentul Marii Britanii și-a încetat activitatea în noaptea de marți spre miercuri, înaintea alegerilor anticipate, care vor avea loc în 8 iunie. Potrivit legislației britanice, cu 25 de zile înainte de alegeri orice activitate legislativă încetează, iar membrii celor două camere își pierd statutul de deputat, oferindu-li-se câteva zile pentru a-și părăsi locul de muncă.

Miercuri, premierul Theresa May o va vizita pe regina Elisabeta a II-a ca să-i comunice despre dizolvarea Parlamentului și începutul campaniei electorale.

În 18 aprilie, Theresa May a cerut legislativului să anunțe alegeri anticipate, cu trei ani înainte de termenul la care expiră mandatul acestuia. Premierul a explicat că țara are nevoie de stabilitate în perioada în care au început negocierile de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În vara anului trecut, britanicii au decis prin referendum să părăsească UE, la care au aderat în 1973. Marea Britanie va deveni prima țară care va ieși din comunitatea europeană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG