Linkuri accesibilitate

Rex Tillerson în Consiliul de Securitate ONU: există „pericolul real” ca Seoul sau Tokyo să fie ținta unui atac nuclear nord-coreean


Rex Tillerson
Rex Tillerson

Secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat, în Consiliul de Securitate ONU, că există „pericolul real” ca Seoul sau Tokyo să fie ținta unui atac nuclear nord-coreean. O amenințare cu posibile consecințe „catastrofice”, dacă nu se acționează. Tillerson a cerut țărilor din Consiliul de Securitate ONU să aprobe noi sancțiuni financiare împotriva Fenianului sau să reducă nivelul relațiilor diplomatice cu Coreea de Nord ca reacție la programul nuclear și balistic ilegal al acestei țări.

„Este timpul să luăm inițiativa” în relația cu Coreea de Nord pentru că „20 de ani de eforturi diplomatice bine intenționate nu au dus la nici un rezultat”, a mai declarat Tillerson.

El a reafirmat că Statele Unite preferă calea diplomatică, dar nici nu exclud opțiunea militară pentru a contracara agresiunea Coreei de Nord și a apelat din nou la China, principalul aliat al Fenianului, să ajute la limitarea programului militar nord-coreean.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG