Linkuri accesibilitate

Un polițist a fost ucis și alți doi răniți grav într-un atac pe bulevardul Champs-Élysées din Paris (VIDEO)


Le Nouvel Observateur: atacul a fost revendicat de gruparea Statul Islamic.

Autoritățile franceze spun că anchetează un posibil atac terorist, iar președintele francez François Hollande a convocat o reuniune de urgență a cabinetului.

Purtătorul de cuvînt al ministerului de interne Pierre-Henry Brandet a spus că atacatorul a fost ucis de alți polițiști.

Publicația franceză Le Nouvel Obsservateur relatează că atacul a fost revendicat de gruparea Statul Islamic.

Polițiștii au percheziționat locuința din estul capitalei franceze a celui care a comis atacul, care era cunoscut serviiciilor de securitate franceze.

Procuratura a deschis un dosar penal pentru terorism,

Agenția Reuter a relatat despre bănuiala că atacul s-ar fi petrecut în timpul unei încercări de jaf armat, dar nu există deocamdată o confirmare a acestei speculații.

Vorbind la Wahsington, președintele Statelor Unite Donald Trump a spus la o conferință de presă cu premierul italian Paolo Gentiloni că atacul de la Paris pare a fi fost unul terorist.

Capitala Franței, la fel ca alte orașe importante din vestul Europei, se află în stare de alertă după mai multe atacuri teroriste pe continentul european.

Franța este sub stare de urgență la cel mai înalt nivel după o serie de atentate teoriste în care peste 230 de oameni au fost uciși în 2015.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG