Linkuri accesibilitate

Cozi mari așteptate cu ocazia sărbătorilor de Paște la frontiera dintre România și R. Moldova


Frontiera română la punctul de trecere de la Sculeni
Frontiera română la punctul de trecere de la Sculeni

Vineri 7 aprilie, au intrat în vigoare controalele sistematice, decise de Comisia Europeană după atentatele de la Paris și care îi vizează pe „combatanții străini” care pleacă sau se întorc din Irak și Siria. Acest control implică și consultarea bazelor de date pentru toate persoanele care traversează frontiera Schengen, inclusiv pentru cetățenii spațiului liberei circulații, care până acum nu erau supuși decât unei simple verificări a documentelor lor de identitate.

Se așteaptă cozi mari, cu ocazia sărbătorilor de Paște și la frontiera dintre România și Republica Moldova, a avertizat astăzi Poliția de Frontieră română, într-un comunicat care explică că vor fi verificate documentele de călătorie şi consultate bazele de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulaţie în temeiul dreptului Uniunii Europene atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Bazele de date în care se vor efectua verificări includ Sistemul de Informaţii Schengen, baza de date a Interpolului privind documentele de călătorie furate şi pierdute, precum şi bazele de date naţionale. Această obligaţie se aplică pentru toate frontierele externe (aeriene, maritime şi terestre), atât la intrare, cât şi la ieşire, precum şi pentru frontierele interne ale statelor membre pentru care nu s-a luat încă decizia privind eliminarea controalelor la frontierele lor interne, anunță Poliția de Frontieră Română, citată de presa de la Chișinău.

XS
SM
MD
LG