Linkuri accesibilitate

Siria în centrul întâlnirii de marți Lavrov-Tillerson


Ministrul de externe rus Sergei Lavrov și secretarul de stat american Rex Tillerson, reuniunea G20, Bonn, 16 februarie 2017
Ministrul de externe rus Sergei Lavrov și secretarul de stat american Rex Tillerson, reuniunea G20, Bonn, 16 februarie 2017

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a afirmat sâmbătă că atacul aerian american asupra regimului sirian "face jocul terorismului" în prima sa discuție, la telefon, cu secretarul de stat american , Rex Tillerson, după ce vineri, un bombardament american a distrus parțial o bază militară siriană.

Potrivit ministerului de externe de la Moscova, Lavrov a reafirmat că acuzațiile potrivit cărora regimul sirian este responsabil de atacul chimic asupra localității Khan Sheikhoun, în provincia Idlib, "nu sunt în conformitate cu realitatea".

Vineri, secretarul de stat american a calificat drept "foarte dezamăgitor" răspunsul vehement al Rusiei la bombardamentul american. Tillerson este așteptat marți, 11 aprilie la Moscoa, o vizită planificată de multă vreme. Ministrul britanic de externe Borin Johnson urma să fie luni la Moscova, dar și-a contramandat vizita după atacurile din Siria.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG