Linkuri accesibilitate

La Belgrad continuă, pentru a șasea zi consecutiv, protestele provocate de alegerile prezidențiale


Serbia, sindicatele militarilor și polițiștilor se alătură protestelor de la Belgrad, 8 aprilie 2017
Serbia, sindicatele militarilor și polițiștilor se alătură protestelor de la Belgrad, 8 aprilie 2017

Mii de persoane au protestat, pentru a șasea zi consecutiv la Belgrad, împotriva victoriei premierului Aleksandar Vucic în alegerile prezidențiale din Serbia. Vucic a câștigat scrutinul din 2 aprilie din primul tur, cu peste 55% din voturi.

Adunați în fața sediului guvernului, manifestanților, în mare parte studenți, li s-au alăturat reprezentanți ai sindicatelor polițiștilor și armatei. Unii au cerut repetarea alegerilor.

Cei peste 10.000 de demonstranți, potrivit unui fotograf al AFP, au mărșăluit apoi pe principalele bulevarde din centrul Belgradului, scandând ''Suntem mulți!'' și ''Vucic, ai furat alegerile!''.

Miercuri, un grup de studenți sârbi i-a transmis o listă de cereri premierului în exercițiu și proaspăt ales președinte , avertizând că protestele vor continua până când renunță la funcția de președinte.

Printre solicitările studenților se numără înlocuirea conducerilor comisiei electorale centrale și a comisiei naționale a audiovizualului și destituirea directorului televiziunii de stat și a redactorului-șef .

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG