Linkuri accesibilitate

Pavel Filip: guvernul nu va finanța referendumul consultativ cerut de președintele Igor Dodon


Premierul Pavel Filip
Premierul Pavel Filip

Guvernul nu va finanța referendumul național, anunțat de președintele Igor Dodon pentru 24 septembrie despre extinderea prerogativelor prezidențiale și anularea așa-numitei „legi a miliardului”, între altele. Luni seară, într-o emisiune televizată, premierul Pavel Filip l-a acuzat pe președintele Igor Dodon că „vrea să-şi facă campanie electorală pe seama banilor statului. Nu va merge acest lucru. Guvernul nu are de gând să finanţeze acest referendum, pentru că este vorba de 60-70 milioane de lei” a spus Filip, citat de Adevărul.md.

Igor Dodon a semnat marţi 28 martie, decretul privind organizarea unui referendum republican consultativ, cu ocazia conferinței de presă, la care a prezentat bilanțul primelor 100 de zile de mandat.

Întrebările referendumului sunt: Susţineţi abrogarea legii care pune miliardul furat pe spatele cetăţenilor? Susţineti acordarea drepturilor suplimentare pentru preşedintele Republicii Moldova de dizolvare a Parlamentului şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate? Susţineţi reducerea numărului de deputaţi în Parlament de la 101 la 71? Susţineţi studierea în instituţiile de învăţământ a Istoriei Moldovei?

Comisia Electorală Centrală a estimat costul referendumului la circa 75 de milioane de lei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG