Linkuri accesibilitate

La Minsk, prezența masivă a poliție a împiedicat noi proteste (VIDEO)


Belarus - protete la MInsk de „Ziua libertății”, 25 martie 2017
Belarus - protete la MInsk de „Ziua libertății”, 25 martie 2017

La Minsk, prezența masivă a poliție a împiedicat organizarea unui mars de protest împotriva modului brutal în care poliția a intervenit sâmbătă, împotriva celor care participau la marșul anti-guvernamental, cu ocazia „Zilei libertății”.

Sâmbătă, în Belarus, au avut loc proteste în mai multe orașe , soldate cu reținerea a 700 de manifestanți, a informat organizația pentru apărarea drepturilor omului „Vyasna” (Primăvara).

Belarus - Proteste de „Ziua libertății” la MInsk, 25 martie 2017
Belarus - Proteste de „Ziua libertății” la MInsk, 25 martie 2017

Asociația Jurnaliștilor informează că 20 de ziariști, care relatau despre manifestațiile neautorizare, au fost de asemeni reținuți. Tot „Vyasna” a informat că majoritatea celor reținuți de poliție au fost eliberați duminică dimineață.

Atât Uniunea Europeană cât și ambasada Statelor Unite la Minsk au cerut în termeni clari eliberarea celor reținuți. Iar corespondenta Europei Libere la Minsk, Alexandra Dynko a descris intervenția poliției drept „deosebit de brutală”.

Poliția a arestat sute de persoane la Minsk la manifestațiile de marcare a Zilei Libertății
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:59 0:00

Tot sâmbătă, gruparea „Vyasna” (Primăvara) a anunțat pe pagina sa de internet că poliția i-a blocat sediul și a făcut percheziții. În ultimele săptămâmi, „Vyasna” a documentat protestele din țară și arestările care au urmat. „57 de persoane au fost reținute și duse la sediul poliției, între care și observatori străini” a informat ONG-ul sâmbătă.

De săptămâni, în Belarus au loc proteste împotriva așa-numitei „taxe pe parazitism” pe care președintele Lukașenka a suspendat-o între timp dar nu a anulat-o. Potrivit organizației „Vyasna”, circa 300 de activiști și simpatizanți ai opoziției au fost deja reținuți, unii au primit pedepse de până la 15 zile închisoare.

XS
SM
MD
LG