Linkuri accesibilitate

În Belarus, zeci de persoane reținute cu ocazia protestelor de „Ziua Libertății” (VIDEO)


Poliția a arestat sute de persoane la Minsk la manifestațiile de marcare a Zilei Libertății
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:59 0:00

Poliția a arestat zeci de persoane la Minsk la manifestațiile de marcare a Zilei Libertății

În Belarus, poliția a reținut zeci de persoane și a descins la sediului uneia din cele mai cunoscute grupări pentru apărarea drepturilor omului, pe fundalul marșurilor anti-guvernamentale care au avut loc în toată țara. Gruparea „Vyasna” (Primăvara) a anunțat pe pagina sa de internet că poliția i-a blocat sediul și a făcut percheziții. În ultimele săptămâmi, „Vyasna” a documentat protestele din țară și arestările care au urmat. „57 de persoane au fost reținute și duse la sediul poliției, între care și observatori străini” a informat ONG-ul sâmbătă. Între timp, o parte din cei reținuți la sediul organizației au fost eliberați, a relatat o activistă pe pagina sa de Facebook.

Belarus - Manifestații de Ziua Libertății la MInsk, 25 martie 2017
Belarus - Manifestații de Ziua Libertății la MInsk, 25 martie 2017

La Minsk, poliția interzisese de vineri manifestațiile în centrul orașului, precizînd că acestea sunt autorizate numai la periferie. Sute de persoane au participat sîmbătă la proteste într-o serie de orașe din Belarus, scandând „ Trăiască Belarus” și multe slogane antiguvernamentale. Unele manifestații cu ocazia Zilei Libertății fusesere autorizate, altele nu.

Belarus -- Protestele împotriva „taxei pe parazitism” , 15 marie 2017
Belarus -- Protestele împotriva „taxei pe parazitism” , 15 marie 2017

De săptămâni, în Belarus au loc proteste împotriva așa-numitei „taxe pe parazitism” pe care președintele Lukașenka a suspendat-o între timp dar nu a anulat-o. Potrivit organizației „Vyasna”, circa 300 de activiști și simpatizanți ai opoziției au fost deja reținuți, unii au primit pedepse de până la 15 zile închisoare.

Statele Unite și Uniunea Europeană au protestat deja împotriva măsurilor duse luate de autorități.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG