Linkuri accesibilitate

Jens Stoltenberg discută în Statele Unite posibilitatea modificării datei reuniunii miniștrilor de externe NATO pentru a fi prezent și Rex Tillerson


Secretarul-general Nato, Jens Stoltenberg, miercuri, la Departamentul de Stat american
Secretarul-general Nato, Jens Stoltenberg, miercuri, la Departamentul de Stat american

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a discutat miecuri cu secretarul de stat american Rex Tillerson posibilitatea de a schimba data reuniunii miniștrilor de externe NATO pentru a-i permite și lui Tillerson să fie prezent. Stoltenberg se află într-o vizită de trei zile în Statele Unite, prima de la instalarea noii administrații la Casa Albă. Marți, Departamentul de Stata anunțase că Rex Tillerson nu va participa la reuniunea din 5 și 6 aprilie de la Bruxelles, care ar fi fost prima șansă a noului secretar de stat de a se întâlni cu omologii din NATO. Potrivit agenției Reuters, Tillerson a decis să rămână în Statele Unite pentru a fi prezent la o întîlnire dintre președintele Donald Trump și liderul chinez Xi Jinping, programată pentru 6-7 aprilie în Florida.

Rex Tillerson intenționează în schimb să meargă în vizită în Rusia, tot în aprilie, ceea ce a ridicat semne de întrebare în legătură cu prioritățile Casei Albe și poziția administrației față de NATO.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG