Linkuri accesibilitate

Cererea unui hacker român condamnat și în SUA judecată astăzi de Tribunalul de la Arad


Tribunalul Arad va judeca, joi, cererea hackerului Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, de contopire a pedepselor decise de instanţele din SUA şi România care l-au judecat în ultimii ani şi de reducere a perioadei de detenţie cu numărul de zile în care a stat închis în SUA, scrie news.ro. Guccifer a devenit cunoscut după ce şi-a asumat responsabilitatea pentru că a spart conturile pe Internet ale familiei fostului preşedinte al SUA, George W. Bush, şi ale Secretarului de stat Colin Powell în perioada 2010 - 2011.
Potrivit sursei citate, hackerul arădean a fost condamnat în România, în 2014, la o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare, pentru că a spart conturile de e-mail ale directorului SRI, George Maior, ale europarlamentarei Corina Creţu şi ale unor vedete. Decizia de condamnare a fost menţinută în mai 2015 de Curtea de Apel Bucureşti.
În martie 2016, Guccifer a fost extrădat în SUA, iar în luna mai el a pledat vinovat în faţa magistraţilor americani pentru acuzaţii legate de accesul neautorizat în mai multe sisteme informatice. Marcel Lazăr Lehel a susţinut în faţa anchetatorilor americani că a reuşit inclusiv să spargă serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat Hillary Clinton. Directorul FBI a dezminţit însă faptul că Guccifer ar fi obţinut vreodată acces la e-mailurile cu informaţii confidenţiale ale lui HillaryClinton.

XS
SM
MD
LG