Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

Premierul Pavel Filip întreprinde o vizită de lucru în România pentru convorbiri cu omologul său român, Sorin Grindeanu.

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, își încheie o vizită în Statele Unite începută pe 20 martie.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:41 0:00
Link direct

La Chișinău, are loc ședința Parlamentului, la care spicherul democrat Andrian Candu a promis să supună votului un proiect de anulare a imunității deputaților.

Sindicaliștii din cadrul Federației Sindicale a Educației și Științei vor picheta clădirea Parlamentului.

Vicepremierul pentru reintegrare Gheorghe Bălan şi Reprezentantul special al președinției austriece a OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Wolf Dietrich Heim, vor susține o conferință de presă la Chișinău.

Organizațiile neguvernamentale Transparency International – Moldova şi IDIS Viitorul prezintă un studiu despre lipsa de transparență și eficiență a întreprinderilor cu capital de stat.

La Bruxelles are loc o reuniune a Euronest, forumul interparlamentar al Uniunii Europene și țărilor din Parteneriatul Estic, inclusiv Moldova. Se va discuta despre viitorul acestui Parteneriat.

Tot la Bruxelles, comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere¸ Johannes Hahn, îl primește pe ministrul georgian de Interne, Giorgi Mgebrishvili, înainte de liberalizarea vizelor europene pentru georgieni, plănuită săptămâna viitoare.

În Olanda, încep primele negocieri de formare a coaliției guvernamentale după alegerile de săptămâna trecută câștigate de creștin-democrații premierului Mark Rutte, care a învins partidul anti-islamic de extremă dreapta a lui Geert Wilders.

La Varșovia, prim-ministra Beata Szydlo va vorbi împreună cu alți oficiali polonezi la o conferință despre integrarea europeană.

La Washington, în Camera Reprezentanților din Congres este supus votului proiectul republican de înlocuire a legislației asigurărilor de sănătate cunoscută ca „Obamacare”, care a fost o promisiune electorală cheie a președintelui Donald Trump.

La Geneva este așteptată reluarea negocierilor de pace în Siria între reprezentanții guvernului și opoziției.

La New York, ministrul de externe britanic va conduce o reuniune la nivel ministerial a Consiliului de Securitate ONU pe tema Sudanului de Sud.

Tot la New York, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, va susține o conferință de presă.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG