Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Guvernul premierului Pavel Filip se reunește în ședință începând de la ora 15. La sediul agenției IPN din capitală va avea loc o conferință de presă organizată de Uniunea Avocaților din Republica Moldova cu tema „Sistemul inoculează frica în avocați!”. La sediul Ministerului de Externe are loc conferința cu genericul „Diplomația academică”.

Iată și câteva evenimente internaționale previzibile ale zilei de miercuri, 1 martie, anticipate de Reuters:

La Bruxelles președintele CE, Jean Claude-Juncker, va prezenta Parlamentului European perspectiva UE după ieșirea Marii Britanii.

Premierul elen Alexis Tsipras îl primește la Atena pe omologul său maltez Joseph Muscat, a cărui țară deține președinția rotativă a UE și împarte cu Grecia mai ales povara migrației africane.

Ministrul de externe al Franței, Jean-Marc Ayrault, vizitează Australia.

Malaiezia urma să pună sub acuzare două femei în legătură cu uciderea pe aeroportul din Kuala Lumpur a fratelui după tată al liderului Coreii de Nord.

Împăratul Japoniei, Akihito, devine primul împărat nipon care vizitează Vietnamul.

La Washington președintele Donald Trump ar putea semna un nou ordin executiv privind migrația, după ce primul, vechi de o lună, a fost invalidat de instanțe.

Bosnia-Herțegovina își marchează Ziua Independenței.

Federica Mogherini, șefa politicii externe a UE, începe un turneu de patru zile prin țările din vestul Balcanilor.

La Minsk se reunește Grupul de contact pentru Ucraina.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG