Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică organizează o şedinţa publică despre modificarea metodologiilor de calculare, aprobare şi ajustare a tarifelor pentru distribuția și furnizarea energiei electrice și a gazelor.

Are loc ședința Comisiei naţionale pentru consultări şi negocieri colective.

Are loc și ședința extraordinară a Consiliul municipal Chişinău.

Partidul Socialiștilor a anunțat o acțiune de protest împotriva creșterii costului serviciilor medicale.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

Prima ambasadoare americană în Republica Moldova, Mary Pendleton împreună cu ambasadorul actual James D. Pettit și cu primul ambasador moldovean la Washington, Nicolae Țîu, se întâlnesc cu studenții și profesorii ULIM – un eveniment în contextul celebrării unui sfert de secol de relații diplomatice moldo-americane.

Din agenda internațională:

La Geneva au loc noi convorbiri de pace în Siria sub egida emisarului special al ONU, Staffan de Mistura, la aproape nouă luni de la eșecul negocierilor precedente.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se întâlnește la Berlin cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și, separat, cu premierul lituanian Saulius Skvernelis.

La Washington, începe o vizită a președintelui peruvian Pedro Pablo Kuczynski.

Ministrul de externe din Mexic, Luis Videgaray, se va întâlni cu omologul său american Rex Tillerson pentru a discuta chestiunea imigrației.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG