Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Inspectoratul Național de Patrulare lansează astăzi serviciul „InfoTrafic”, o aplicație care ar urma să ușureze monitorizarea traficului rutier din Moldova.

Tot astăzi, are loc Forumul Civic de Monitorizare a Implementării Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

Astăzi va avea loc și lansarea Barometrului Demografic „Cum corelăm dezvoltarea economică cu cea demografică, sau despre dividentul demografic”.

Are loc ședința Clubului Jurnaliștilor de Investigație la subiectul „Pornirea urmăririi penale în privința judecătorilor, între lege și abuz”.

În Parlament comisiile de profil se întrunesc în ședințele săptămânale. Tot în cadrul forului legislativ au loc audieri publice asupra proiectului de lege cu privire la biblioteci.

Iar Guvernul se convoacă în ședință săptămânală.

Din actualitatea internațională:

Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, urmează să se adreseze Parlamentului rus pe subiectul securității militare.

Secretarul de Stat și Secretarul pe securitate ai Statelor Unite, Rex Tillerson și John Kelly vizitează astăzi, 22 februarie, și mâine, 23 februarie, Mexicul. Unul din subiectele abordate se referă la securitatea frontierei, comerțul bilateral și promisiunea președintelui Trump de construcție a zidului la granița dintre cele două țări.

Secretarul de Stat al Marii Britanii pentru Scoția se va adresa legislativului local scoțian cu privire la Brexit. Comentariile ar veni după apariția unei noi mișcări de independență a regiunii, asta după ce scoțienii au votat masiv, anul trecut, pentru rămânerea Marii Britanii în UE, restul țării alegând părăsirea blocului comunitar.

XS
SM
MD
LG