Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internă a zilei prezentată de IPN:

Oficiul Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului din Moldova și Grupul Tinerilor pentru Solidaritate Interetnică organizează Forumul Tinerilor Minorităților Naționale, Etnice, Religioase și Lingvistice.

Comisia protecție socială, sănătate și familie este convocată în ședință la Parlament.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:02 0:00
Link direct

Ambasada României în Republica Moldova, împreună cu Ambasada SUA la Chișinău și Centrul Cultural Evreiesc KEDEM, inaugurează la Muzeul Național de Artă expoziția „Drepți între popoare”, sub egida Președinției române a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA).

Cu prilejul Zilei Internaționale a Limbii Materne, sărbătorită anual la 21 februarie, Biroul Relații Interetnice desfășoară masa rotundă cu genericul: „Limba care ne unește” /Casa Naționalităților.

Iată câteva spicuiri din agenda internațională a zilei, prezentată de Reuters:

La Bruxelles se întâlnesc miniștrii economiei și finanțelor din UE.

Ministrul suedez de externe, Margot Wallstrom, face o vizită de lucru în Rusia.

Ministrul britanic pentru ieșirea din UE, David Davis, vizitează Letonia și Lituania.

Alte contacte internaționale, mai îndepărtate: Premierul francez Bernard Cazeneuve vizitează Beijingul, ca și președintele italian Sergio Mattarella.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG