Linkuri accesibilitate

Taximetrişti nepricepuţi


Iulian Ciocan
Iulian Ciocan

Locuiesc acum într-un bloc din sectorul Buiucani, un bloc dat în folosinţă acum doi ani, şi am o problemă. Problema aceasta apare atunci cînd chem un taxi. Chestia e că taximetriştii nu pot găsi blocul meu, îl caută minute bune şi, fără explicaţiile mele lungi la telefon, nu-l pot detecta.

Curios e că găsesc cu uşurinţă blocurile alăturate, dar pe al meu, dat în folosinţă acum doi ani, nu-l pot găsi. Vasăzică, am emisiune matinală la EL, chem dis-de-dimineaţă un taxi şi risc să nu mai ajung la birou la timp din cauză că taxiul nu mai apare. Uneori el vine lîngă blocurile din preajmă şi trebuie eu să merg pînă acolo, dar la scara blocului meu maşina nu vine. Blocul meu e ca şi invizibil.

M-a mirat faptul că unii dintre aceşti taximetrişti sînt supăraţi pe faptul că îi chem la un bloc pe care ei nu-l pot găsi. Dar eu nu trebuie oare să fiu supărat? Ce fel de taxi e acela care nu poate să ajungă pînă la tine?

Cîţiva taximetrişti mi-au explicat că blocul meu chipurile nu figurează pe hărţile lor. Păi, cum vine asta, fraţilor? Eu vă chem de două luni de zile şi blocul încă nu a fost băgat în hărţile voastre? Păi, asta înseamnă să fii meseriaş?

Repet, e un bloc la vedere, dat în folosinţă acum doi ani, un bloc apropiat de altele, pe care taxi-urile le găsesc cu uşurinţă. Nu e o bizarerie asta? Se pare că nu. E normalitatea din Republica Moldova. E Patria, cu specificul ei inconfundabil.

XS
SM
MD
LG