Linkuri accesibilitate

Guvernul român a abrogat Ordonanța de urgență de modificare a Codurilor penale (VIDEO)


Protestele continuă în mai multe orașe ale României.

La București, în fața guvernului s-au strâns circa 1.500 de manifestanți, relatează televiziunile de știri românești. Corespondentul Europei Libere, Adrian Ianovici, se află în Piața Victoriei de la București:

Sâmbătă, peste 300 de mii de persoane au protestat pentru a cincea zi consecutiv în toată țara, cerând anularea Ordonanței de marți. Tot sâmbătă seară, guvernul și-a anunțat decizia de a retrage Ordonanța de urgență criticată.

Duminică, mai multe zeci de persoane s-au adunat la Palatul Cotroceni și protestează împotriva președintelui Klaus Iohannis, acuzat de partidul social-democrat de guvernământ că ar fi instigat manifestațiile din ultimele cinci zile.

Corespondenta Europei Libere Sabina Fati s-a aflat la protestul simpatizanților PSD:

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG