Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:49 0:00
Link direct

Evenimentul principal al zilei va fi inaugurarea celui de-al 45 lea presedinte al Statelor Unite, Donald Trump. Ceremonia de depunere a juramintului este anuntata pentru ora 19, ora Chisinaului.

Potrivit echipei presedintelui-ales Trump, la ceremoniil vor fi prezenți aproximativ un milion de oameni. Dintre fostii presedinti, se vor afla astazi la aceste ceremonii, presedintii democrati Bill Clinton si Jimmy Carter, si republicanul George Bush.

Tot pe plan international, astazi se incheie Forumul economic mondial de la Davos. Ieri, intr-un interviu acordat BBC-ului la Davos, secretarul-general NATO, Jens Stoltenberg, a spus ca a avut o convorbire cu presedintele-ales al Statelor Unite si că acesta va participa la urmatoare reuniune la nivel de presedinti ai NATO, la Bruxelles. Stoltenberg a repetat că rolul NATO este acum mai important decit niciodată şi ca un NATO puternic este in avantajul Europei si Statelor Unite.

Tot la Davos, Orchestra femeilor din Afganistan, „Zohra”, isi va incepe turul european.

La Moscova se va afla astazi ministrul de externe din Kazahstan, tara confruntata în ultimele zile cu proteste masive ale minerilor.

La Chisinau, Ministerului Mediului, PNUD Moldova, și Oficiul Schimbarea Climei prezintă principalele realizări obținute în cadrul Proiectului „Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in Republica Moldova” .

Serviciul de Probațiune, cu susținerea nemijlocită a Inspectoratului General al Poliției, lansează campania de prevenire a consumului de alcool la volan cu genericul: „Nu te lăsa condus de alcool! Cineva drag te așteaptă acasă” .

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat susţine o conferinţă de presă, dar nu a anunţat si tema pentru care a convocat presa.

La prinz, jurnaliștii sunt invitați la conferinta reprezentantului special al președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, la sediul Misiunii OSCE, după ce a discutat cu autoritatile de la Chisinau si cu cele autoproclamate de la Tiraspol.

XS
SM
MD
LG