Linkuri accesibilitate

Donald Trump judecă problemele și partenerii europeni


Un interviu cu publicațiile britanică, respectiv germană „Times” și „Bild”.

Într-un amplu interviu acordat duminică pentru publicația britanică „Times” și cea germană „Bild”, președintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, s-a referit pe larg la opiniile sale despre politica și partenerii europeni.

Președinte-ales a sugerat, de asemenea, că ar putea oferi Rusiei ridicarea unor sancțiuni economice în schimbul unui acord de reducere „extrem de substanțială” a arsenalelor nucleare.

Trump, care își va începe mandatul de președinte pe 20 ianuarie, a mai criticat Rusia pentru intervenția militară a acesteia în războiul civil din Siria, spunând că a fost „un lucru foarte rău”, care a cauzat „o situație umanitară teribilă”.

Trump și-a reluat unele critici față de NATO, spunând că organizația este „depășită”, că membrele ei nu contribuie destul la propria securitate lăsată pe seama Statelor Unite. Dar, cu toate acestea, Alianța „este foarte importantă” pentru el, a spus președintele american ales.

În interviu, el a lăudat Marea Britanie pentru decizia de ieșire din Uniunea Europeană, spunând că politica primitoare a blocului comunitar față de imigranți și refugiați poate duce la mai multe asemenea ieșiri.

Liderul american și-a anunțat dorința să semneze un acord de comerț cu britanicii și să se întâlnească în curând cu șefa guvernului de la Londra, Theresa May.

Donald Trump a mai spus că o respectă pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, dar că aceasta a comis „o greșeală catastrofală”, permițând atâtor imigranți fără acte să intre în Germania.

XS
SM
MD
LG