Linkuri accesibilitate

Controlorul nesăţios şi nepoliticos


Aproape în fiecare zi, văd cum taxatoarele îşi fură propria Regie, profitînd de „bunătatea” mare a pasagerilor care nu mai iau bilete.

Ar fi bine să mă audă cineva de la Regia Transport Electric, căci cu recepţionarea telefonică a plîngerilor această Regie are probleme. Chestia e că fiul meu a fost amendat pe nedrept, cred eu, într-un troleu, după care şi fiul, şi eu am fost ofensaţi de un controlor grobian care, se vedea de la o poştă, tare mai voia bani.

Controlorul nesăţios şi nepoliticos
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:45 0:00
Link direct

Ce s-a întîmplat de fapt? Am urcat într-un troleu nr. 22 în sectorul Botanica cu intenţia să ajung în sectorul Buiucani. I-am plătit 2 lei pentru călătorie taxatoarei. Asta fac mereu. La Teatrul de Operă şi Balet, în troleu a intrat şi fiul meu. Bucuroşi că ne-am întîlnit, am început să discutăm cu însufleţire. După cîteva staţii, ne-am pomenit cu un controlor superzelos alături care ne-a cerut să-i arătăm biletele. Eu aveam, fiul nu. Atunci am realizat că taxatoarea, care îmi ceruse mie 2 lei, nu s-a mai apropiat de noi ca să-i plătească şi fiul. Poate a fost în preajmă, poate a şi spus ceva, cum susţine controlorul, dar în mod cert noi, antrenaţi într-o discuţie interesantă, n-am simţit nici o atingere, n-am văzut-o şi n-am auzit-o, pur şi simplu.

Controlorul grobian ne-a spus să coborîm cu el la o staţie şi… a început show-ul. Ne-a cerut, privindu-ne ca pe nişte infractori notorii, să plătim o amendă de 50 de lei. Zadarnic i-am explicat că taxatoarea nu s-a apropiat de noi şi că oricum era să plătim înainte să ieşim, dacă nu se mai apropia. Zadarnic i-am explicat că discutam şi pur şi simplu am uitat că fiul nu plătise. Zadarnic i-am explicat că nu sîntem oamenii care vor să fraierească Regia Transport Electric.

„Nu mai spuneţi poveşti! Hai, plătiţi amenda!” s-a răstit la noi, nerăbdător, contolorul nesăţios.

Vreau să fiu înţeles bine. Nu faptul că am plătit 50 de lei mă supără. M-a supărat felul în care acel individ, al cărui nume nu-l divulg aici, a vorbit cu noi. El vorbea cu noi aşa de parcă eram nişte lepădături care voiam să furăm doi lei de la Regie.

Aproape în fiecare zi, văd cum taxatoarele îşi fură propria Regie, profitînd de „bunătatea” mare a pasagerilor care nu mai iau bilete. Aceste pierderi de bani îl interesează oare pe controlorul superzelos? Cred că nu.

XS
SM
MD
LG