Linkuri accesibilitate

Donald Trump respinge categoric relatările că Rusia ar fi strâns informații compromițătoare despre el


Președintele ales american Donald Trump a declarat că nu știe dacă va avea sau nu o relație bună cu președintele rus Vladimir Putin, dar că o relație bună ar fi „un câștig” pentru că ar putea ajuta la lupta impotriva ISIS. Donald Trump a respins categoric relatările că Rusia ar fi strâns informații compromițătoare despre el, calificându-le drept „dezinformație”, „stiri false”și „invențiile” unor „minți bolnave”.

„Nu am nici o treabă cu Rusia. Nu am nici un fel de afaceri cu Rusia. Nu am nici un fel de afaceri cu Rusia pentru ca noi am stat deoparte. Si nu am nici un fel de imprumut de la Rusia.”

Presa americană și cea britanică relataseră că Biroul Federal de Investigații, FBI, i-a informat săptămâna trecută pe președintele american Barack Obama și pe președintele ales Donald Trump că serviciile secrete rusești ar avea informații compromițătoare, cu caracter personal și financiar despre Trump. FBI a estimat informațiile suficient de credibile pentru a le include în raportul prezentat celor doi președinți despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane din 2016. Ieri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat și el că aceste informații „sunt absolut false” și că Moscova „nu are nici un dosar compromițător despre Donald Trump”.

XS
SM
MD
LG