Linkuri accesibilitate

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului dezminte existența unui dosar compromițător despre Donald Trump


Donald Trump
Donald Trump

Biroul Federal de Investigații, FBI, i-a informat săptămâna trecută pe președintele Barack Obama și pe președintele ales Donald Trump că serviciile secrete rusești ar deține informații compromițătoare, cu caracter personal și financiar, despre Trump, relatează presa americană și britanică. FBI a estimat informațiile suficient de credibile pentru a le include în raportul prezentat celor doi președinți despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane din 2016.

Trump a reacționat, scriind pe contul său în Twitter: „Ştiri false. Vânătoare politică totală”.

Astăzi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov a declarat la rândul său că aceste informații „sunt absolut false” și că Moscova „nu are nici un dosar compromițător important despre Donald Trump”.

Potrivit unor surse guvernamentale nenumite de CNN, FBI ar fi inclus informațiile despre „dosarul” Trump într-o addendă la raportul despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane, care nu i-a fost prezentată decît lui Obama, Trump și unui grup de opt membri importanți din Congresul american.

Dacă aceste informații se confirmă ar putea să însemne că Rusia a adunat informații compromițătoare și despre democrata Hilary Clinton și despre Donald Trump, dar înaintea alegerilor prezidențiale le-a folosit numai pe acelea care au dezavantajat candidatul Partidului Democrat, favorizându-l astfel pe Trump.

XS
SM
MD
LG