Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin a decis să nu aprobe cererea diplomației ruse de expulzare a 35 de diplomaţi americani ...


Cartierul general al agenției ruse de informații - GRU, Moscova, 30 decembrie 2016.
Cartierul general al agenției ruse de informații - GRU, Moscova, 30 decembrie 2016.

Vineri, ministerul rus de externe i-a propuslui preşedintelui Vladimir Putin expulzarea a 35 de diplomaţi americani, ca reacţie la o iniţiativă similară anunţată joi seară de Statele Unite.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a propus expulzarea a 31 de angajați ai ambasadei americane de la Moscova și patru diplomați de la consulatul american la Sankt Petersburg.

Externele ruse i-au mai propus lui Putin să interzică diplomaților americani să mai folosească vila din Serebreanîi Bor și un depozit pe strada Dorojnaia din capitala rusă.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a ministerului Maria Zaharova a numit drept „mincinoasă” știrea difuzată de televiziunea CNN potrivit căreia Rusia ar fi închis școala de la Moscova pentru copiii diplomaților americani din cauza sancțiunilor impuse joi de Statele Unite.

În 29 decembrie, Casa Albă a anunțat expulzarea a 35 de diplomați ruși din SUA și introducerea de sancțiuni împotriva unor cetățeni ruși, întreprinderi și instituții, inclusiv a celor două servicii de informații și securitate din Rusia, pentru atacurile cibernetice produse în timpul campaniei prezidențiale din Statele Unite. (RB, LȘ)

XS
SM
MD
LG