Linkuri accesibilitate

„Amnistia fiscală” care pune capac la toate


Noi, ceilalţi cetăţeni, care nu am adunat averi prin hoţie, vom plăti în continuare un impozit pe venit de 18%...

Cînd un coleg de breaslă mi-a spus că ciordirea milioanelor din trei bănci e cel mai oribil lucru făcut în tranziţie cu largul concurs al unor oameni mari, i-am spus că vor exista lucruri şi mai oribile, şi mai dezgustătoare. Aici, în spaţiul tranziţiei veşnice, trebuia să se mai producă o mare şmecherie. Şi iată că ea e pe cale să devină realitate. Mă refer la proiectul proaspăt despre amnistia fiscală, despre legalizarea unor averi acumulate pe căi foarte confuze. Dacă acest proiect va fi aprobat, şi se pare că el are un lobby foarte puternic, vom atinge dintr-odată culmea dezmăţului şi decăderii morale. Această amnistie, jinduită de mulţi conducători, va pune capac la toate, stimaţi ascultători! După asta nu va mai conta nimic.

„Amnistia fiscală” care pune capac la toate
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:21 0:00
Link direct

E o bătaie de joc crasă şi elementară. Iese că nişte şmecheraşi-hoţi-făcători de mişmaşuri, care au adunat cu nesaţ averi mari şi care nu plăteau impozite, sînt acum invitaţi să iasă din underground şi să plătească numai 2% din valoarea bunurilor. Noi, ceilalţi cetăţeni, care nu am adunat averi prin hoţie, vom plăti în continuare un impozit pe venit de 18%, pe cînd aceşti infractori, care îşi ascundeau bunurile, vor plăti mai puţin şi nici o problemă cu justiţia nu vor avea!

Impertinenţa autorilor acestui proiect, mari conducători, mi se pare năucitoare. Ni se spune că asemenea amnistii s-au mai făcut pe alte meridiane şi a fost bine. Ni se spune că aşa vor veni nişte bani în bugetul de stat şi vor fi mai fericiţi simplii muritori. E pur şi simplu halucinant. Se ignoră cu desăvîrşire faptul că în Moldova nu e ca pe alte meridiane. Despre fericirea şi profitul făcătorilor de mişmaşuri nu ni se spune nimic, în schimb ni se spune cît de mult vor avea de cîştigat oamenii simpli. Dar nu e mai bine ca aceşti infractori să plătească penalităţi şi să renunţe la averile acumulate ilegal? În felul acesta bugetul de stat nu ar avea de profitat?

Mi se pare că aşa ceva nu poate fi acceptat şi tolerat de societate. Dacă înghiţim şi această bătaie de joc, va fi jale, stimaţi ascultători. O jale mare, nesfîrşită.

XS
SM
MD
LG