Linkuri accesibilitate

Un sondaj la ieșirea de la urne la Tiraspol indică o victorie clară a lui Vadim Krasnoselski


Vadim Krasnoselsky și soția dumincă 11 decembrie, 2016 la Tiraspol
Vadim Krasnoselsky și soția dumincă 11 decembrie, 2016 la Tiraspol

Cu 69,8% din voturi, președintele Sovietului Suprem fi cîștigat conducerea regiunii separatiste din primul tur.

Un sondaj realizat la ieșirea de la urne în regiunea transnistreană de compania rusă de sondare a opiniei publice VȚIOM, anunță că Vadim Krasnoselski a câștigat alegeri pentru conducerea regiunii transnistrene din primul tur și este noul șef al administrației de la Tiraspol.

Conform sondajului, Krasnoselski ar fi acumulat 69,8% din voturi, în vreme ce actualul lider transnistrean, Evgheni Șevciuk, ar fi obținut doar 18,8%. Vadim Krasnoselski este actualul președinte al Sovietului Suprem din Tiraspol, reprezentant al holdingului monopolist Sheriff și se spune că ar fi un un apropiat al partidului Rusia Unită de la Moscova, partidul lui Vladimir Putin.

Portalul Moldonva.eu scrie că Vadim Krasnoselski a spus în cadrul unui interviu recent pentru Kommersant.ru că vede integrarea economică a Transnistriei în piața euroasiatică. De asemenea, acesta crede că regiunea transnistreană va putea să se unească cu Federația Rusă atunci când va deveni indepedentă, pentru că Rusia poate să alipească doar un teritoriu independent. Dar a spus că nu își dorește recunoașterea independenței pe calea de război.

Candidatul a vorbit și despre perspectivele lui Igor Dodon în reglementarea transnistreană. În opinia lui Krasnoselski, Dodon poate juca un rol limitat, prerogativele acestuia fiind mici în raport cu cele ale Parlamentului.

Economistul rus Vladimir Homeriki a spus la Tiraspol că Putin procedează corect că nu l-a sprijinit deschis pe Krasnoselski, dar toți cunosc poziția partidului Edinaia Rossia. Deputatul din partidul Edinaia Rossia, Alexei Silanov, a declarat, pe de altă parte, că Vadim Krasnoselski este un garant al proiectelor pe care Rusia vrea să le realizeze în regiune.

Previous Next

XS
SM
MD
LG