Linkuri accesibilitate

Alegeri în Transnistria


Cele 260 de secții de votare se închid la ora 20.00.

În regiunea transnistreană au loc alegeri pentru liderul regiunii. La ora 8 dimineața s-au deschis 260 de secții de votare care se vor închide la ora 20.00.

Chiar dacă în cursă participă șase candidați, favoriți sunt considerați preşedintele Sovietului suprem, Vadim Krasnoselski, și actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, care candidează pentru un al doilea mandat.

KGB-ul și internele de la Tiraspol au anunțat că și-au mobilizat toate forțele „pentru a menține ordinea publică și a nu admite fraudarea așa-numitului scrutin prezidențial”.

Comisia electorală centrală de la Tiraspol a emis însă un comunicat prin care se opune măsurilor pe care le consideră exagerate ale organelor de forță – în particular instalării unor corturi în fața secțiilor de votare unde să fie verificată identitatea alegătorilor înainte de a merge la vot.

Pragul electoral pentru validarea alegerilor a fost redus pentru acest scrutin de la 50 la 25%. Pentru victoria din primul tur candidatul are nevoie de susținerea a 50% plus unu.

Potrivit datelor comisiei electorale de la Tiraspol, numărul locuitorilor regiunii transnistrene cu drept de vot este de 417.022. Cifra este contestată însă de cei care susțin că în regiune nu locuiesc mai mult de 350.000 de oameni, inclusiv copiii.

XS
SM
MD
LG