Linkuri accesibilitate

Igor Dodon critică tergiversarea validării sale ca președinte al Moldovei


Igor Dodon
Igor Dodon

Președintele ales, Igor Dodon, și-a exprimat nemulțumirea că validarea victoriei sale de către Curtea Constituțională este tergiversată din cauza contestării rezultatelor în justiție.

Vorbind la o conferință de presă, Dodon a spus că de vină ar fi oponenta sa Maia Sandu și aliatul acesteia, Andrei Năstase. Dar contestațiile Maiei Sandu au fost respinse deja de Curtea Supremă iar procesul în instanțele de drept comun s-a încheiat.

Singurul proces care mai continuă este cel inițiat de alegători din diaspora, care spun că nu au putut vota în turul doi de scrutin de pe 13 noiembrie pentru că la ambasade s-au terminat buletinele de vot.

La conferința de presă, Dodon a mai spus că tergiversarea convine guvernării, care ar vrea să adopte rapid, până la instalarea sa, reforme nepopulare ca majorarea vârstei de pensionare sau măsuri neagreate de el ca deschiderea unui oficiu NATO la Chișinău.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG