Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Invitata de astăzi este Anastasia Nani

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct

„Reporterii portalului anticoruptie.md scriu că, potrivit unei inițiative legislative recente, în Republica Moldova ar urma să fie înființată Agenția recuperării bunurilor infracționale, un organ de urmărire penală cu statut de subdiviziune autonomă în cadrul Centrului Național Anticorupție. Rolul noii structuri va fi, între altele, cel de a întoarce statului bunurile dobândite prin infracțiune, în special în urma actelor de corupție și spălare de bani.

Tot de pe Anticoruptie.md aflați că Ilan Șor, primarul orașului Orhei și fostul șef al Consiliului de administrare al Băncii de Economii, acuzat de escrocherie și spălare de bani prin credite neperformante contractate de la instituția bancară, a avut venituri modeste pe parcursul anului 2015. În schimb edilul a acumulat noi datorii. În 2015, omul de afaceri a contractat un credit de 18.000.000 de lei cu rata dobânzii de 0%. Datele se conțin în declarația de avere a primarului de la Orhei pentru anul trecut, făcută publică abia la sfârșitul anului 2016.

Citiți și o nouă anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice privind finanțarea candidaților la funcția de șef al statului. Pentru atragerea fondurilor pentru campania electorală din această toamnă, partidele politice care au înaintat candidați la prezidențiale au apelat la ajutorul a sute de persoane de la simpli activiști de partid, unii dintre care certați cu legea, până la prosperi oameni de afaceri. Ultimii au făcut donații extrem de generoase. Centrul de Investigații Jurnalistice a analizat cine au fost sponsorii electorali ai lui Mihai Ghimpu, Iurie Leancă, Dumitru Ciubașenco, Silvia Radu și Inna Popenco și a descoperit că în liste apar nume curioase. Mai multe detalii pe anticoruptie.md”.

XS
SM
MD
LG