Linkuri accesibilitate

Premierul Filip la Bruxelles să asigure Uniunea Europeană că țara sa nu-și schimbă politica


Chișinău, 1 August , 2016
Chișinău, 1 August , 2016

În timp de președintele ales Igor Dodon crede că normalizarea relațiilor economice cu Rusia s-ar putea face cu participarea UE.

În prima vizită la Bruxelles după victoria lui Igor Dodon în alegerile prezidențiale, premierul Pavel Filip îi va asigura pe oficialii UE că Moldova va continua „parcursul european”, „țara având o majoritate parlamentară dedicată interesului național și promisiunilor asumate”. Așa se spune într-un comunicat de presă de la guvern despre vizita ce se desfășoară între 27 și 30 noiembrie, și în cursul căreia premierul Filip se va întâlni cu președintele CE, Jean-Claude Juncker, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu alte oficialități de rang înalt ale UE.

La sfârșitul săptămânii, într-un interviu cu televiziunea publică din România, TVR, Dodon a explicat că după învestitură, va face vizite acolo unde Republica Moldova are probleme de rezolvat, o miză. Așa că prima vizită o va face la Moscova, a doua la Bruxelles, iar a treia la București.

Câștigătorul alegerilor prezidențiale de la 13 noiembrie a repetat în interviu că nu va încerca să denunțe Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, dar că dorește neapărat să relanseze, în interesul cetățenilor moldoveni, relațiile cu Federația Rusă.

Dodon a mai spus, însă, că nu ar fi exclus ca normalizarea relațiilor economice cu Rusia, afectată de diferite embargouri și taxe impuse de Moscova, să fie făcută în urma unor „negocieri trilaterale”, cu participarea Uniunii Europene.

Previous Next

XS
SM
MD
LG