Linkuri accesibilitate

Parlamentul moldovean a aprobat facilități temporare pentru înregistrarea automobilelor străine, inclusiv din regiunea transnistreană


Proprietarii de autoturisme cu plăcuțe de înmatriculare străine, inclusiv cele înregistrate în regiunea transnistreană, vor putea începând cu 1 decembrie să-şi înregistreze automobilele în Republica Moldova cu o reducere de 70 la sută a taxelor de înmatriculare, indiferent de vechimea mașinii.

Facilitatea va fi valabilă timp de două luni şi va viza automobilele aduse în Republica Moldova nu mai târziu de 1 noiembrie 2016, aşa cum a decis vineri Parlamentul la propunerea Ministerului Finanţelor.

De asemenea, deputaţii au aprobat interzicerea circulaţiei pe teritoriul Republicii Moldova a acestor automobile mai mult de trei luni în baza de vinietă, precum şi o scumpire cu 30 la sută a vinietei.

Potrivit guvernului, doar numărul autoturismelor cu numere bulgărești sau româneşti a atins cifra de 50 de mii în câţiva ani, ceea ce a provocat pierderi însemnate la buget.

Opoziţia socialistă a criticat decizia, spunând că ascunde interesele celor care știau despre această facilitate şi au introdus din timp pe teritoriul vamal moldovenesc mai multe autoturisme, fără a le înregistra.

XS
SM
MD
LG