Linkuri accesibilitate

Parlamentul a aprobat numirea Procurorul General de către președinte. Igor Dodon și-ar dori alți candidați


Parlamentul a aprobat modificarea Constituției astfel ca procurorul general să fie numit de președintele țării, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor. Funcția de procuror general este vacantă de la 1 martie și există în acest moment șase candidați.

Astăzi, însă, într-o conferință de presă, președintele ales Igor Dodon a declarat că ar trebui făcut un „concurs repetat” pentru că el dorește ca noul procuror general să fie o persoană care „nu a făcut parte din acest sistem în ultimii 7 ani”. Numai așa, crede Dodon, s-ar putea începe „eliberarea Republicii Moldova din captivitatea în care se află de mai mulți ani”.

În acest moment, precizează Unimedia, pentru funcția de procuror general și-au depus candidatura: Edu­ard Haru­n­jen, prim-adjunctul pro­cu­ro­ru­lui gene­ral, care de mai bine de jumă­ta­te de an înde­pli­neș­te func­ția de pro­cu­ror gene­ral inte­ri­mar, Igor Ser­bi­nov și Iurie Gara­ba, adjunc­ții pro­cu­ro­ru­lui gene­ral, șeful Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție (PA), Vio­rel Mora­ri, șeful Pro­cu­ra­tu­rii mun. Chi­și­nău, Igor Popa, și Ruslan Cașu, pro­cu­ror în cadrul Pro­cu­ra­tu­rii sect. Cio­ca­na.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG