Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău are loc ședința Comisiei Electorale Centrale la care urmează a fi examinate contestațiile depuse de Maia Sandu împotriva rezultatelor preliminare ale prezidențialelor.

La unități militare de la Chișinău, Bălți și Cahul au loc ceremonii de trecere în rezervă și menționare a militarilor fruntași din Armata Națională.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:14 0:00
Link direct

La Berlin, președintele american Barack Obama aflat într-un turneu de adio, se întâlnește cu mai mulți lideri europeni, inclusiv din Germania, Franța, Marea Britanie, Spania și Italia. Agenda include convorbiri despre prelungirea sancțiunilor impuse Rusiei pentru amestecul în Ucraina și, posibil, noi sancțiuni pentru bombardamentele din Siria.

La Bruxelles, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, va rosti un discurs la sediul organizației German Marshall Fund, în care își va expune viziunea asupra viitorului Alianței și unui sistem de apărare european mai puternic.

Croația comemorează Masacrul de la Vukovar, oraș capturat după un asediu îndelungat, cu 25 de ani în urmă, de milițiile sârbe și trupele iugoslave care nu acceptau independența Croației.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG