Linkuri accesibilitate

Hillary Clinton se scuză din nou pentru folosirea unui server neprotejat în schimburile sale de mail-uri oficiale


Candidata democrată la președinția americană Hillary Clinton a declarat că „nu este nimic de găsit” în noile e-mailuri, descoperite de FBI în cursul unei anchete separate. Agenția Federală de Investigație a anunțat cu numai 11 zile înainte de alegeri că a descoperit aceste mesaje, care provin de pe serverul particular folosit de Hillary Clinton cât a fost secretar de stat, dar că nu știe ce conțin și dacă au vreo relevanță .

Vorbind în cursul unui miting electoral în Ohio, Clinton a declarat din nou „că știe că a fost o greșeală” să folosească un server particular „și regretă”. A fost prima dată că Hillary Clinton s-a referit direct la scrisoarea adresată liderilor din Congres de către directorul FBI, James Comey, prin care acesta îi informa că s-au găsit noi e-mailuri. Hillary Clinton și mulți congresmeni, din ambele partide, au criticat decizia directorului FBI de a trimite aceasta scrisoare fără a face nici o precizare despre ce ar fi în mailuri, intervenind astfel în campania electorală. Și i-au cerut lui Comey să dea cit mai repede informații despre ce s-ar afla în acele mesaje. Între timp, reprezentanți ai FBI au declarat că directorul agenției nu va mai face nici o declarație oficială până ce agenții săi nu au trecut prin toate e-mailurile, ceea ce înseamnă după ziua votului.

Între timp, avantajul lui Clinton față de contracandidatul republican Donald Trump s-a redus la 5%, potrivit ultimului sondaj Reuters/Ipsos.

XS
SM
MD
LG