Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente ale zilei.

După ziua de ieri tumultoasă la Chișinău cu anunțul de retragere din cursa electorala a liderului Partidului Democrat Marian Lupu ziua se anunta ceva mai calma.

Liderul Partidului Popular European din Moldova Iurie Leanca a anunţat si el ieri ca astazi ca vine o conferinta de presa in cursul diminetii…

Si Igor Dodon, candidatul socialistilor la functia de presedinte anunţa şi el pentru aceasta dimineata o conferinta de presa. Despre toate aceste evolutii veti afla mai multe in emisiunea noastra electorala de la ora 14.00…

Mai multe organizatii civice, între care Centrul de resurse pentru drepturile omului CREDO, Asociatia ucrainienilor din Moldova 2 Impreuna, Consiliul National al Romilor anunta o conferinta de presa despre integrarea europeana si beneficiile concrete si individuale pentru fiecare cetățean.

Asociatia presei independente si Centrul pentru Jurnalism independent vor prezintă un nou raport de monitorizare a a mass media in campania electorala.

Consiliul Superior al Procurorilor anunţă o şedinta, iar presedintele Moldovei, Nicolae Timofti va inmina mai multe distinctii de stat.

Guvernatorul Băncii Naţionale se va prezenta in fata presei discutind despre inflaţie si ce a facut institutia pe care o conduce in acest subiect.

Oameni de ştiinta din tarile Comunităţii Statelor Independente se intilnesc astazi si miine la Chisinau la un forum oficial.

Pe plan international, agenda este incarcata. La Parlamentul European va fi anuntat cîştigatorul de anul acesta al premiului Saharov pentru drepturile omului. Nominalizati pentru acest prestigious premiu sunt liderul tatarilor din Crimeea Mustafa Djamilev, doua membre ale minorității Yazidi, Nadia Murad Basee si Lamia Aji Basharale, care au supraviețuit persecutiilor din partea grupării Statul Islamic, şi fostul redactor şef al cotidianului turc „Cumhuriet”, Can Dundar.

Comitetul pentru Protecţia Jurnalistilor dă publicității la sediul din New York al Națiunilor Unite raportul său anual intitulat Indexul Global al Impunităţii, despre crimele impotriva jurnalistilor.

La Bruxelles ar putea sa se desfasoare totusi astazi summitul Uniunii Europene cu Canada, aflat in impas din cauza opozitiei Valonniei – provincia francofona a Belgiei – fata de acordul commercial cu Canada.

La Paris are loc un forum economic franco-ucrainian la care participa premierul de la Kiev, Volodimir Groysman.

In Belarus, la Minsk are loc o reuniune la virf a sefilor de guverne din Rusia, Armenia, Kazahstan, Kirghistan si Belarus, tar ice fac parte din uniunea vamala..

Turkmenistanul isi aniverszeaza independența i,ar Natiunile Unite au consacrat ziua de astazi libertatii religioase

XS
SM
MD
LG