Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

Din agenda zilei de la Chisinău să notam o conferinta internationala sub genericul „Pentru un dialog social eficient in Republica Moldova”.

O conferinta de presa a ministerului transporturilor si infrastructurii despre recentele proteste ale micilor transportatori internationali de persoane si colete.

La agentia Infotag, doi candidati la alegerile prezidenţiale de duminica, socialistul Igor Dodon si Marian Lupu de la democrati se vor confrunta fata in fata intr-o dezbatere publică.

In satul Hitreşti din raionul Făleşti va avea loc ceremonia de inchidere a proiectului fondului de incredere NATO – Parteneriatul pentru Pace privind distrugerea pesticidelor si produselor chimice periculoase din raionul Făleşti.

Aproximativ 1300 de militari din Canada, Germania, Republica Moldova si Romania participa, in perioada 26 octombrie - 2 noiembrie, la exercitiul multinational Scorpions Fury-16, ce se va desfasura la Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre „Getica” din Cincu, Romania.
Scorpions Fury-16 se desfasoara in trei etape constand in exercitii de comandament, de simulare reala in teren si cu trageri de lupta cu toate categoriile de armament, avand ca scop antrenarea comandamentului si subunitatilor de brigada in planificarea si executarea unor operatii tactice complexe, folosind procedurile standard de operare NATO, in cooperare cu parteneri din Alianta Nord-Atlantica si Parteneriatul pentru pace.

Din agenda internationala sa notam reuniunea ministrilor apărarii din tarile NATO care incepe astazi si va dura pina miine.

O noua reuniune a grupului de contact pentru Ucraina este anuntata pentru astazi la Minsk.

Adjunctul secretarului de stat american Thomas Shannon se va afla astazi si miine la Bişkek.

Si, pe plan cultural, la Bucuresti continua festivalul national de teatru, iar la Londra se va anunta unul din marile premii literare, si anume Man Booker Prize.

XS
SM
MD
LG