Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Masă rotundă pe teme de securitate economică națională cu candidații la funcția de șef al statului, organizată la Bălți.

Ambasada României în Republica Moldova organizează o ceremonie de depuneri de flori la mormintele ostaşilor români. Acţiunea este parte a unei serii de manifestări dedicate marcării Zilei Armatei Române (în perioada 24-26 octombrie). [Cimitirul de onoare al eroilor români din localitatea Micleuşeni, r. Străşeni, ora 11.00.]

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:45 0:00
Link direct

Premierul britanic, Theresa May, se va întâlni cu omologii săi din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord pentru a discuta procesul de ieșire a Marii Britanii din Uninea Europeană, care ar trebui să înceapă oficial în primele trei luni ale anului viitor. În timp ce majoritatea englezilor și galezilor s-au pronunțat cu prilejul referendumului din iunie în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană, majoritatea scoțienilor și nord-irlandezilor au votat pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

În cursul nopții, președintele Barack Obama a fost la Las Vegas pentru a susține campania candidatei democrate la președinție, Hillary Clinton. Alegerile vor avea loc pe 8 noiembrie iar ultimele sondaje de opinie Reuters/Ipsos indică o victorie a lui Clinton.

Astăzi este Ziua Națiunilor Unite. Pe 24 octombrie 1945 a intrat în vigoare Charta ONU, iar Ziua Națiunilor Unite este marcată din 1948.

Tot astăzi, Națiunile Unite lansează Săptămâna Dezarmării.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG