Linkuri accesibilitate

La București, PSD sprijină revendicările platformei unioniste „Acțiunea 2012”


Piata Universitatii , 22 oct 2016
Piata Universitatii , 22 oct 2016

Partidul Național Libera, al doilea din parlamentul român,nu are programată o întrevedere cu militanții unioniști

Principalul partid parlamentar din România, Partidul Social-Democrat, a declarat că „solicitările prezentate de liderul unionistilor, George Simion, sunt legitime”. Duminică, delegația platformei unioniste „Acțiunea 2012” s-a întâlnit cu senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, relatează Ziare.com.

Andronescu a declarat că PSD este deschis la propunerea privind o declarație a Parlamentului pe tema unirii României cu Republica Moldova. „Am vorbit cu domnul presedinte Dragnea sa includem acest lucru si în programul pe care noi il definitivam in aceste zile”, a spus ea.

Pe 11 decembrie în România au loc alegeri generale.

Liderul platformei unioniste, George Simion, a precizat că printre cererile organizatiei se mai numără crearea unui Oficiu pentru Republica Moldova in subordinea premierului sau nominalizarea unui vicepresedinte PSD care sa se ocupe strict de problema unirii cu Republica Moldova.

Reprezentații „Acțiunii 2012” au mai discutat cu fostul președinte al României, Traian Băsescu, cu reprezentanții ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților) și cu cei ai partidului condus de controversatul Marian Munteanu. Nu este programată nici o discuție la sediul Partidului Național Liberal, a două forță în Parlamentul României.

Sâmbătă, sute de persoane au participat la București la marșul „Luptă pentru Basarabia” după care, o parte din manifestați s-au instalat cu corturi în Piața Universității din centrul capitalei române.

XS
SM
MD
LG