Linkuri accesibilitate

La București, manifestanții unioniști încep discuțiile cu partidele parlamentare


Piața Universității, 22 octombrie - protest unionist
Piața Universității, 22 octombrie - protest unionist

Fostul președinte Traian Băsescul , lider al PMP, este primul care a discutat cu Platforma Unionistă

La București a continuat protestul unionist în Piata Universității. Platforma Unionistă Acțiunea 2012, organizatoarea protestului, a cerut politicienilor români să-și asume unirea României cu Republica Moldova drept „proiect de țară”. Într-o declarație a Platformei se mai afirmă că la marșul unionist de sâmbătă, din capitala României ar fi participat pînă la 20 de mii de persoane, cifră care nu a fost confirmată de autorități. Televiziunile române si agenția Agerpres vorbesc de câteva sute pînă la două mii de manifestanți.

Liderul Platformei Unioniste, George Simion, a declarat, duminica, pentru agentia de presa Mediafax că , pe parcursul noptii trecute, manifestantii au fost paziti de echipajele de jandarmi, fara a mai exista incidente. Sâmbătă, cinci manifestanți, între care Simion, au fost reținuți de jandarmi pentru că au încercat să rupă cordoanele de securitate și au fost amendați. Janadarmeria a declarat ulterior că nu va intervene în Piața Universității, chiar dacă această demonstrație nu este autorizată dar va avea grijă să păstreze „carosabilul” liber.

Manifestanții au declarat că vor rămâne toată ziua în Piața Universității și i-au îndemnat pe toți românii să li se alăture.

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, consideră că este nevoie de un ''minister al reunificării'' și spune că România nu pierde dacă se face unirea cu Republica Moldova, relatează Agerpres.

„Poate pasul următor ar trebui să fie să se utilizeze moneda românească, leul românesc, și în Republica Moldova. România nu pierde nimic și nici nu face acte de caritate dacă se face unirea. Dimpotrivă, câștigă în greutate'', a spus Băsescu, duminică, la întâlnirea cu o delegație a unioniștilor, la sediul PMP.

Pentru moment, Partidul Mișcarea Populară este singurul care a reacționat la manifestațiile unioniste de la București. Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a cerut să discute cu toate partidele parlamenare și cu guvernul tehnocrat al premierului Dacian Cioloș.

Politigraf

XS
SM
MD
LG