Linkuri accesibilitate

Marș unionist la București „Luptă pentru Basarabia”


Flash mob „Luptă pentru Basarabia” joi, 20 octombrie 2016, București, România
Flash mob „Luptă pentru Basarabia” joi, 20 octombrie 2016, București, România

Reținerea a cinci manifestanți provoacă o confruntare între PNL și social-democrații

Mai multe sute de persoane au participat , sâmbătă, la București, la marșul intitulat "Luptă pentru Basarabia", prin care se cere politicienilor asumarea ca proiect de țară a unirii României cu Republica Moldova, relatează Agerpres.

George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, care a organizat marșul "Luptă pentru Basarabia"a declarat între altele că manifestanții nu vor pleca din stradă până nu vor purta dialoguri cu premierul Dacian Cioloș și reprezentanții partidelor. "Nu plecăm din stradă până nu purtăm dialoguri cu aceste partide și cu premierul României. O să le transmitem că o să rămânem în stradă până când doleanțele noastre vor fi auzite și până vor dialoga cu noi", a afirmat Simion, citat de Agerpres.

În cursul marșului protestatarilor spre Piața Victoriei , unde este sediul guvernului român, mai multe persoane au vrut să rupă cordonul jandarmilor pentru a se îndrepta spre Universitate. Potrivit agenției Agerpres, cinci manifestanți au fost reținuți de jandarmi, decizie care a provocat un schimb acid de replici între președinta Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu și primarul general al Bucureștiului, social-democrata Gabriela Firea, deși ambele au criticat intervenția jandarmeriei drept „exagerată”. Lidera PNL a pus incidentul pe seama administrației din București și a tensiunilor care ar crește pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale din Moldova, în timp ce Firea a reamintit ca Jandarmeria este în subordinea guvernului și a acuzat-o pe Gorghiu de manipularea opiniei publice, în contextul apropierii alegerilor generale din Româmnia, programate pentru 11 decembrie.

Politigraf

XS
SM
MD
LG