Linkuri accesibilitate

Ligă cu repetiție


Pep Guardiola la Octoberfest la Munchen în 2015 (REUTERS/Alexander Hassenstein/Pool)
Pep Guardiola la Octoberfest la Munchen în 2015 (REUTERS/Alexander Hassenstein/Pool)

Un meci ciudat, marele derby al Ligii Campionilor.

Marele derby al Ligii Campionilor a fost un meci ciudat. Mai întîi, pentru ce era de prevăzut. Barcelona și Manchester City, adică Guardiola contra Guardiola, a început într-adevăr în oglindă. Ambele echipe au aplicat aceeași rețetă: pressing avansat și circulație intensă în pregătirea atacului - așa cum au învățat de la Guardiola. Restul a fost neprevăzut. City a început mai bine și, vreme de 15 minute, a dat impresia că poate controla jocul. În minutul 17, însă, Fernandinho a alunecat, a rămas pe gazon și Messi a profitat de spațiu, deschizînd scorul. În următoarele 70 de minute, tiparul s-a repetat. City a avut șanse mari dar a ratat, în vreme ce Barcelona a profitat de erorile adversarului. Adevărat, în ultimele 20 de minute, Barcelona s-a apropiat de nivelul clasic și a fost de neoprit. Messi a înscris de trei ori. Neymar a ratat un penalty și a marcat o dată. Dar 4-0 e un scor fără legătură cu meciul. La fel de agitate și ciudate au fost evenimentele limită. Bravo, portarul adus de Guardiola de la Barcelona la City a gafat, a făcut un henț voluntar și a fost eliminat. Cu toate astea, Bravo a avut un meci bun, cu o distribuție exactă a balonului din adîncime și a salvat cîteva situații grele. Caballero, intrat după eliminarea lui Bravo, a luat trei goluri, dar a apărat, de asemenea, bine. Pique a trebuit să iasă accidentat, după 10 minute, dar Mathieu, înlocuitorul lui a fost eliminat după două intervenții dure asupra lui Sterling. La fel de neobișnuit, stoperii Otamendi și Umtitti au fost cei mai buni jucători ai unui meci cu multe goluri și situații de gol. City a pierdut sever deși a jucat bine. Barcelona e calificată și va fi greu de blocat.

Un meci încă mai ciudat a putut fi văzut la Napoli, unde Besiktas pornea, clar, cu șansa a doua. Napoli a condus jocul și a început să rateze sistematic. Beliganul Mertens a făcut un meci remarcabil, a ratat 6-7 ocazii enrome, a înscris și a dat pase de gol. Mertens a făcut de toate, într-un meci în care logica a lucrat împotriva valorii. Besiktas a deschis scorul la prima acțiune ofensivă, pe o contră norocoasă. Napoli a egalat, apoi a ratat un penalty. Besiktas a prins încă o lovitură norocoasă și a făcut 2-1. Napoli a primit încă un penalty și a egalat. Apoi în ultimele 5 minute de joc, Napoli a avut o bară și a ratat două goluri făcute. În ultimele 5 secunde, Besiktas a prins o centrare și Aboubakar a înscris cu capul. Besiktas a cîștigat un meci nebun, fără să poată spune cum.

În rest, scoruri și meciuri previzibile.

Bayern a trecut lejer cu 4-1 de PSV Eindhoven. Arsenal s-a plictisit cu un 6-0 amabil contra lui Ludogoret. Real Madrid a ajuns la 5-1 cu Legia Varșovia, fără să forțeze. Borusssia Dortmund a făcut ce a vrut la Lisabona cu Sporting și a cîștigat doar cu 2-1 pentru că a ratat în neștire. Remarcabil, Borussia a apărut cu o echipă fără șase titulari, accidentați. Debutanții au jucat excelent și asta arată că Borussia are, a nu știu cîta oară, o echipă nouă în pregătire. Atletico Madrid a bătut sec, la Rostov, cu un 1-0 care o califică. Atletico a cîștigat toate meciurile jucate de la începutul sezonului și va fi, cu siguranță, încă o dată, oaia neagră a fotbalului european.

Careul de forță al Ligii e constituit și adună, așa cum era de așteptat, Barelona, Bayern, Real și Atletico. Liga repetă liga de anul trecut.

XS
SM
MD
LG