Linkuri accesibilitate

Partidul Popular European reacționează la decizia desemnării unui candidat unic pro-european la Chișinău


Joseph Daul
Joseph Daul

Joseph Daul îl critică pe Iurie Leancă.

Liderul grupării de partide de centru-dreapta din Parlamentul European, Joseph Daul, a salutat desemnarea Maiei Sandu drept candidat comun „pro-european” la alegerile de la 30 octombrie și l-a îndemnat pe Iurie Leancă să iasă din cursă și să o sprijine și el, așa cum a făcut Andrei Năstase.

„O sprijin pe deplin pe Maia Sandu ca pe singurul candidat pro-european de centru-dreapta care poate reprezenta și poate lupta pentru toți moldovenii”, a scris pe Twitter liderul Partidului Popular European.

Tot sâmbătă, într-o declarație de presă pe pagina de net a PPE, parlamentarul european l-a acuzat pe Iurie Leancă că nu și-a respectat promisiunea făcută delegației PPE în mai, anul acesta, de a se înscrie în cursa pentru desemnarea candidatului comun.

„O tabără de centru-dreapta divizată aduce beneficii numai pro-rușilor și oligarhilor care n-au nici un interes ca Moldova să fie prosperă și democratică”, se spune în declarație.

Mesajul a venit după ce Partidul Platformei DA a anunțat sâmbătă că liderul său Andrei Năstase se retrage din cursă și o va sprijini în campanie pe Maia Sandu. Tot sâmbătă PLDM a anunțat oficial că o sprijină în campanie pe fosta ministră a educației.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG