Linkuri accesibilitate

Maia Sandu candidata unică a PAS, „Platforma DA” și PLDM


Partidul „Platforma DA” confirmă retragerea lui Andrei Năstase din cursa electorală pentru prezidențiale și anunță că o va susține pe Maia Sandu, șefa PAS.

Partidul „Platforma DA” a confirmat că liderul ei Andrei Năstase se retrage din cursa electorală prezidențială și că o va sprijini la alegerile prezidențiale pe Maia Sandu, șefa PAS.

Decizia Partidului „Platforma DA” a fost citită de un fruntaș al formațiunii după un lung discurs ținut de Năstase la o întâlnire cu alegătorii din Mândrești, raionul Telenești.

Andrei Năstase
Andrei Năstase

Vorbind în satul său natal, Năstase a spus: „Vom sprijini același candidat, pentru că doar așa putem să-l surclasăm pe candidatul criminalului Plahotniuc (Marian Lupu)”. Vorbind în satul său natal, Năstase a mai spus că formațiunea lui a găsit singurul partener posibil electoral în PAS, formațiunea Maiei Sandu, și că această cooperare este „interesul țării”.

Candidata prezidențială Maia Sandu a mulțumit Partidului „Platforma DA” pentru promisiunea de a o susține în campania electorală și a informat că și PLDM a acceptat ca ea să fie „candidat unic” la președinție din partea a trei partide. Sandu a apărut pe scena unei întâlniri cu alegătorii din Mândrești, satul natal al lui Andrei Năstase, unde liderul DA a confirmat sâmbătă că se retrage din cursa electorală în favoarea ei.

Maia Sandu
Maia Sandu

Candidata PAS a promis în discursul ei că va începe lupta reală împotriva corupției din Moldova, despre care a spus că este „coordonată de Vlad Plahotniuc”. Maia Sandu a mai spus că partidele PAS și „DA” vor continua colaborarea după alegerile prezidențiale, pentru a obține majoritatea în Parlament.

Exprimîndu-se după ce presa a scris că ar fi părăsit cursa electorală sub presiunea partenerilor externi ai Moldovei, Năstase a spus că decizia i-a aparținut exclusiv lui și partidului lui, dar a adăugat că ea a fost apreciată de lideri democratici prestigioși, cu care s-a consultat în călătoriile sale din ultima vreme.

Ca și la alte întâlniri electorale, Năstase a făcut un rechizitoriu al „crimelor” actualei guvernări, spunând de mai multe ori că moldovenii sunt „furați” de vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, care a reușit și să divizeze poporul. „Suntem obligați să scăpăm președinția din mâinile lui Plahotniuc”, a spus Năstase, precizând că nu a avut vreun „contract” cu Maia Sandu, bazându-se pe „cuvântul dat”.

Liderul DA a mai spus că s-a înțeles cu șefa PAS asupra reformelor care trebuie făcute, iar Maia Sandu s-a angajat să preia mai multe puncte ale platformei politice.

XS
SM
MD
LG