Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata rubricii de astăzi este Lucia Bacalu

„Un privilegiu pentru călărășeni. Îl au pe Scvorţov. Pe 7 octombrie, la Călărași, a avut loc o vernisare a lucrărilor sculptorului Dumitru Rusi Scvorţov, născut la Călărași acum 90 de ani. Expoziția comemorativă a adunat aproximativ 50 de sculpturi, toate fiind donate Muzeului de Istorie și Etnografie din Călărași de către fiica maestrului Mariana Scvorţov, stabilită în Germania. Reamintim că Scvorţov este autorul bustului lui Alexei Mateevici de pe Aleea Clasicilor din Chișinău.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link direct

O nouă experiență la Nisporeni. Începând cu acest an, la Școala profesionala din Nisporeni, un grup de elevi studiază după o metodă nouă, numită învățământ profesional dual. Această metodă presupune combinarea studiilor cu practica. În prima jumătate a zilei, elevii sunt la o fabrică de încălțăminte iar în a doua jumătate învață. Ulterior, peste un an ei vor fi asigurați și cu locuri de muncă.

Au făcut primul pas spre înfrățire. Câte 16 primari de pe cele două maluri ale Prutului, din Ungheni și Iași, au semnat la scenă deschisă scrisori de intenție privind înfrățirea. Acordurile vor fi semnate până la sfârșitul anului curent, în cadrul unui eveniment ce va avea loc la Iași.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG