Linkuri accesibilitate

Igor Dodon ar obține 28,5% din voturi în alegerile prezidențiale - Centrul de Cercetări Sociologice


Potrivit ultimului sondaj al Centrului de Cercetări Sociologice, dat publicității pe 12 octombrie, liderul socialiștilor Igor Dodon rămâne favoritul alegătorilor în cursa pentru fotoliul prezidențial cu 28,5% din preferințe. Este urmat de Maia Sandu (15,9% ), Marian Lupu ( 12,5% ) și Andrei Năstase ( 11,9% ), relatează portalul Agora.md.

Marți, lidera PAS, Maia Sandu și Partidul Platforma „DA” al lui Andrei Năstase au reconfirmat că vor să aibă un singur candidat în alegerile prezidețiale, alegerea urmând să se facă în baza sondajelor.

Partidul Platforma Dreptate și Adevăr a dat publicității o declarație în care se spune că liderul său Andrei Năstase trebuie să fie „candidatul unic” al „forțelor anti-oligarhice” la funcția de șef al statului, în timp ce Maia Sandu, lidera partidului PAS ar trebui să aștepte alegerile parlamentare, pentru a candida la funcția de prim-ministru. Dar, dacă acest „aranjament” nu este acceptat de parteneri, „Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” va participa la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS”, se mai arată în declarația de presă a partidului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG