Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticorupție.md


Invitata de astăzi este Anastasia Nani

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:18 0:00
Link direct

„Cornelia Cozonac notează în cadrul unei investigații că de câteva luni, angajații Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei își cer drepturile salariale, desfășurând proteste la locul de muncă sau în fața instituțiilor publice. Administrația Căii Ferate afirmă că salariul se achită lunar, dar există datorii din anii precedenți, care au depășit 100 de milioane de de lei. În teritoriu, muncitorii spun altceva. Sindicatele de ramură, care ar trebui să-i apere pe salariați, nu au fost văzute alături de muncitori la protestele de la Bălți, Basarabeasca, Revaca și Chișinău.

La rubrica „Dosare de corupție” aflați că procurorul general interimar, Eduard Harunjen, va cere marți, 11 octombrie, acordul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la pornirea urmăririi penale și tragerea la răspundere penală a unui judecător. Ședința CSM va avea un singur punct pe ordinea de zi, iar chestiunea va fi examinată în ședință închisă, potrivit lui Dorel Musteață, președinte interimar al Consiliului, care a refuzat să ofere alte detalii. Teodor Cârnaț, membru CSM, spune că ar fi vorba despre un judecător din cadrul unei instanțe de fond din țară.

Tot de pe Anticoruptie.md aflați că Vlad Filat, fostul președinte al PLDM, condamnat de Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei la nouă ani de închisoare pentru acte de corupție, a avut pe parcursul anului 2015 dividende de trei milioane de lei de la Kapital Invest Company S.A., în cadrul căreia politicanul deține o cotă de participare de 95,37%. În 2014, dividendele au constituit peste 400.000 de euro. Detaliile se conțin în declarația de avere pentru anul 2015 a liberal-democratului.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG